1. Reginaonsdag 24 oktober 21:00

  2. Slottsbiografenlördag 27 oktober 11:00

NITTONHUNDRAÅTTIOETT

Stockholm, år 1981. En man övertalar sin partner att besöka en bastuklubb för att uppleva nya sexuella erfarenheter. Bastuklubben är en fristad där han kan utforska sina innersta begär. Men även i paradiset finns det regler som man måste lyda.

SUPERBARBARA: THE BEGINNING

Efter att en uppblåsbar docka (Barbara) blivit misshandlad och övergiven bestämmer hon sig för att inte längre vara ett offer. Att inte längre vara det hon skapats till. Hon blir Superbarbara. Vi följer hennes kamp för att rädda världen, befolkad av lättmanipulerade varelser som helt förlorat kontrollen över sina liv.

THE AMBASSADOR’S WIFE

Vi befinner oss i en extravagant trädgård i Ouagadougou. Den franska ambassadörens fru drömde om att bli berömd operasångerska. I stället använder hon nu sin sång som säkerhetsventil för att överleva sin skenbart privilegierade tillvaro omgiven av arbetare.

HUR DET KÄNNS ATT VARA BAKIS

En man vaknar upp på en klinik specialiserad på svårartade baksmällor. Doktorn ordinerar 600 ml glass och två actionkomedier, men ger även patienten viss information som inte får honom att må bättre.

HER MASTER’S VOICE

Videon som består av en avskalad scen med ett återkommande rörelsemönster som står symbol för en social återvändsgränd.

GOD TON

En gästföreläsande dokumentärfilmare blir ställd mot väggen när en elev bryter tystnaden kring hennes tveksamma skildringar. Diskussionen om vem som är rasist och vem som har tolkningsföreträde i frågan urartar i en frustrerande loop av ifrågasättande blickar och sargade egon.

BROTTAS

Filmen följer 13-åriga brottaren Jaana och hennes bästa vän Bettan. Jaanas mål är att ta sig vidare till en grupp mer erfarna brottare. Deras relation förändras när Bettan börjar ägna sig mer åt livet utanför brottarklubben. Jaana måste välja mellan att följa sin bästa vän och att nå sina mål.

Annonser