1. Slottsbiografentorsdag 25 oktober 17:00

  2. Fyrisbiografenfredag 26 oktober 17:00

THE CUP IS ALREADY FILLING UP

I Fatima, Garabandal och Medjugorje har flera barn haft uppenbarelser där de sett jungfru Maria. Genom arkivmaterial vävs en berättelse samman där barnens upplevelser är i fokus. Deras tankar kretsar kring vad det innebär att vara utvald och det tunga ansvar som vilar på deras axlar.

VI ANDRA

”Afghanistan dödar våra kroppar, Sverige dödar våra själar.” Orden kommer från en medlem i Ung i Sverige och handlar om vad den skärpta asyllagen från 2017 gör med dem. År 2033 ska Stadsteatern sätta upp en pjäs om gruppen. Pjäsens regissör Abbe måste få den helvita ensemblen att bli intresserad.

BANANA PANCAKE TRAIL

Maya har under flera år levt ett kringflackande liv i sydöstra Asien utan planer på att återvända. När hon får reda på att den enda personen hon fortfarande har kontakt med i Sverige ligger för döden måste hon snabbt hitta ett sätt att ta sig hem.

TILL DEN SOM BÄR MIG

Filmen börjar och slutar med ett kärleksbrev till en rullstol. Det upplästa brevet reflekterar, tillsammans med en tyst dans, över att vara en person i relation till ett funktionshinder.

BERMUDA

Jonna jobbar som servitris på en dammig vägkrog. När hennes auktoritetslösa chef uppmanar henne att ta kontakt med dagens enda gäst inleder hon ett oskyldigt samtal. Ett samtal som kan förändra hennes liv.

UNKILLED, CHAPTER 1

“För just nu ligger jag bara i mörkret i en kista utan någonting. Odödad.” Det är Craigs röst inifrån ett flyktingboende i Storbritannien. Han har hållits kvar där i fyra år utan att veta hur länge han kommer att vara fängslad. Filmen är en grafiskt animerad dokumentärfilm.

JUCK

JUCK är dansgruppen som 2013 slog igenom med en viral video där de tänjde på gränserna för hur den kvinnliga kroppen får uttrycka sig och ta plats. Sedan dess har de juckat världen över. I denna hybrid mellan dans och dokumentär ställs frågan: vad är femininitet?

Annonser