1. Slottsbiografenmåndag 22 oktober 17:00

  2. Fyrisbiografentorsdag 25 oktober 19:00

KILL THE RICH

Två personer diskuterar huruvida en värld där den rikaste personen dog varje dag hade varit en utopi. Genom samtal, tankeexperiment och hypnos utforskar de världens orättvisor och extrem rikedom. Men kan de omsätta sina idéer till verklighet?

MATTPISKERSKAN

Vem är Sveriges genom tiderna bästa atlet? Filmen handlar om hur vi mäter prestationer. Min mormor kunde piska mattor med en sving som skulle göra golfmästaren Annika Sörenstam grön av avund. Hennes arm nämndes med vördnad i hela Landskrona.

KÄNSLAN AV ATT LERAN LIGGER FAST

På en höjd omgiven av tät skog ligger en övergiven lergrav. Hit återvänder keramikern Pernilla Norrman för att gräva sin lera. Det här är en film om en keramikers relation till en plats och dess historia, om materialitet, och om vår stund på jorden.

KEVLAR

Camilo lånar sin kompis jacka för att försöka ragga på innerstadstjejen Amina. De klickar direkt och han blir medbjuden till en inflyttningsfest hon är på väg till. När en kille på festen misstar jackan för att vara hans egen blir avståndet mellan Camilo och Amina mer och mer tydligt.

DARK CHAMBER

Camera obscura (latin för mörkt rum) är ett optiskt verktyg som möjliggjorde utvecklingen av kameran. Den består av en låda eller ett rum med ett hål i ena sidan. Filmen är en rekonstruktion av en händelse nära gränsen mellan Österrike och Ungern under sommaren 2015.

KONSTNÄREN FÅR BARN

Det manliga geniet försvinner in i en annan värld av kreativitet och inspiration, sitter avskild från världen i dagar och värker fram den fulländade Konsten. Men vad händer med konstnären när hennes kropp helt plötsligt arbetar för någon annan, någon som är så mycket större än Konsten?

VI BARA LYDER

Hur står det egentligen till inne på Arbetsförmedlingen, Sveriges minst omtyckta myndighet? Med hjälp av dockor berättar vi om handläggarna, psykologerna och cheferna, vad de gör där inne och vad som händer när vi bara lyder.

Annonser