1. Slottsbiografentisdag 23 oktober 17:00

  2. Reginafredag 26 oktober 21:00

COPS ARE ACTORS

Någonstans bland Los Angeles kullar möter vi fyra skådespelare som gestaltar polisyrket genom berättande och iscensättning.

STRAIGHT UP

Marcel beundrar sig själv i spegeln. När hans flickvän Jocelyn vaknar vill Marcel lära henne yoga, men istället brottar Jocelyn ner Marcel och utmanar honom att acceptera något nytt om sig själv.

THE LITERAL ZONE: EXHIBITS A-J

Den här essäfilmen är historikern Andrej Sláviks första strövtåg i den (audio)visuella historieskrivningens outforskade landskap. Filmen består av tio korta episoder, var och en med sökarljuset riktat mot en tydligt avgränsad händelse. Tillsammans ger de upphov till ett slags historisk dubbelexponering mellan dagens flyktingkris och det som migrationsforskare har börjat beskriva som en motsvarande 40 år lång kris under början och mitten av 1900-talet.

THE BEAR

En karriärkvinna tröttnar på att vara människa, skaffar sig en björnkostym och emigrerar till vildmarken. När civilisationen hinner ikapp henne måste hon välja vilken värld hon ska tillhöra.

GÖTAPLATSEN #FLEROCHFLER

En grupp icke-vita skådespelare samlas på Götaplatsen i Göteborg. Ena halvan av gruppen vill gå till en exklusiv filmindustrifest för att mingla och nätverka med Sveriges filmelit. Andra halvan är motvilliga, på grund av känslan av utanförskap som de enda icke-vita personerna på festen. Diskussionen mellan skådespelarna och regissören avbryts av en utomstående, och ett meta-perspektiv avslöjas. Regissören som filmar sätts på prov när han tvingas hantera den nya kontroversiella diskussionen som uppstår.

ANDRA STRANDEN

Nära döden och nära livet. Vad händer när kroppen genomgår ett trauma och du nästan dör? Mona, Andreas och Iki berättar sakligt sina historier om när de var nära att möta döden. I animationen flätas deras öden samman på den andra stranden, belägen långt bort i det undermedvetna.

FUCK YOU

Alice är tillsammans med Johannes, men hon får inte plats att vara sig själv. Under en utekväll med sitt kompisgäng stjäl Alice en strap-on och utmanar Johannes tankar om tjejer.

Annonser